Historie vereniging TVO
Toen Tennispark Oosthout in 1984 openging werd er direct een grote groep mensen lid die heel graag wilden tennissen op recreatief niveau zonder alle strakke KNLTB verplichtingen. Met het recreatief tennis hoog in het vaandel groeide Oosthout door tot een qua leden aantal volwaardig tennispark maar er miste iets. Onder de fanatieke leden werden veel wedstrijden gespeeld alleen kon dat niet in competitie verband zoals bij de andere parken omdat er geen verbintenis was met de KNLTB.

Om het voor deze leden van het Tennispark mogelijk te maken om ook in competitie verband te kunnen gaan tennissen en mee te doen aan KNLTB toernooien en bijvoorbeeld hun ranking te verbeteren, is besloten de tennis vereniging Oosthout op te richten en deze aan te sluiten bij de KNLTB. Hierdoor kon iedereen via de vereniging een KNLTB lidmaatschap aan vragen.

Met de parkeigenaar is toen de afspraak gemaakt dat die banen beschikbaar zou stellen voor de competities. Zo is de unieke situatie ontstaan dat we eenTennispark hebben waar men zowel recreatief als in KNLTB competitieverband kan tennissen. Op dit moment zijn er van de 800 parkleden 250 lid van de vereniging en dit aantal is groeiende.

Wat doet de vereniging:
  • Aanspreekpunt voor de KNLTB
  • Aanmelden competities
  • Informatie verzorgen voor de competitieteams
  • Afhandeling registratie en contributie KNLTB
  • Organiseren door KNLTB erkende Opentoernooi in week 35. Gedurende het 10 daagse toernooi wordt het park bezocht door ca. 2.000 mensen en worden er 250 wedstrijden gespeeld door vele tennissers uit de hele regio.
Het bestuur van TVO bestaat uit; Rob Ubink (voorzitter), Fred van der Salm (secretaris / ledenadministrateur), Irene Slats-van Ommen (penningmeester) en Francoise Hoogervorst (competitie en overige zaken).

Suggesties zijn van harte welkom. Persoonlijk, via een van de bestuursleden of middels een mail: tvo@tennisparkoosthout.nl
KNLTB pas
Als u competitie wilt spelen, of wilt deelnemen aan open toernooien, of gewoon lid wilt zijn van de vereniging TVO, kan dat door een KNLTB pas aan te vragen. Om lid te worden van de Tennisvereniging Oosthout, dient u ook lid te zijn van het Tennispark Oosthout.

Na het invullen van het aanvraagformulier dient er een KNLTB pas voor u worden aangevraagd. Dit kan pas nàdat u een digitale foto heeft gemaild naar tvo@tennisparkoosthout.nl. en de betaling van het verenigingslidmaatschap heeft overgemaakt.

De kosten voor het eerste jaar bedragen € 23,00.  Indien u aaneengesloten lid blijft, betaalt u € 18,50 per jaar.

De betaling voor de KNLTB pas kunt u overmaken naar:
TV Oosthout Rabobank: NL94 RABO 0154 0266 03  o.v.v. KNLTB pas en uw naam

Let op: een digitale pasfoto moet grotendeels aan dezelfde voorwaarden voldoen als een normale pasfoto:
  • De foto moet het lid voorstellen en dient recent, duidelijk en goed gelijkend te zijn;
  • De foto dient recht van voren en tegen een lichte, egale achtergrond genomen te zijn;
  • De breedte van het hoofd op de foto dient ongeveer twee derde van de fotobreedte te zijn;
  • Beide ogen dienen zichtbaar te zijn, eventueel achter een bril met doorschijnende glazen. Het dragen van een bril met donkere glazen is alleen toegestaan, indien de drager kan aantonen dat dit om medische redenen noodzakelijk is.

Competitie
Als u het leuk vind om in een team wedstrijden te tennissen, dan is de tennis competitie misschien iets voor u.Districts -en landelijke competities zijn teamcompetities die door de KNLTB georganiseerd worden en waarbij u, samen met uw team, tegen andere clubs uitkomt. De competitiewedstrijden worden uit –en thuis gespeeld. We spelen op Oosthout de voor -en najaarscompetitie.

Interesse om competitie te spelen maar u heeft nog geen team, neem dan contact op middels tvo@tennisparkoosthout.nl. Naam, telefoonnummer, emailadres en speelsterkte zijn dan handig om te vermelden.