Competitie

Als u het leuk vind om in een team wedstrijden te tennissen, dan is de tennis competitie misschien iets voor u.
Districts -en landelijke competities zijn teamcompetities die door de KNLTB georganiseerd worden en waarbij u, samen met uw team, tegen andere clubs uitkomt.
De competitiewedstrijden worden uit –en thuis gespeeld.

Interesse om competitie te spelen maar u heeft nog geen team, neem dan contact op middels Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Naam, telefoonnummer, emailadres en speelsterkte zijn dan handig om te vermelden.

FaceBook  Twitter  

Data en aanvangstijden najaar 2017

Data najaar 2017

 

Najaar 2017 aanvangstijden

 

 

Competitievormen najaar 2017

De competitie voor het najaar van 2017 brengt weer een aantal nieuwe vormen met zich mee. Hieronder alle mogelijkheden op een rijtje.

Inschrijfmogelijkheden 1

JEUGD

          Inschrijfmogelijkheden 2

 

Reglement

    In de competitie heb je te maken met reglementen. Hieronder kunt u deze lezen.

    Reglement & wedstrijdbulletin voorjaarscompetitie
    Bekijk het reglement en het wedstrijdbulletin van regio noordwest, van de voorjaarscompetitie.

    Tennisspelregels
    De gewone tennisspelregels zoals de puntentelling, netfouten en voetfouten zijn waarschijnlijk wel bij u bekend. Misschien bent u zelfs wel op de hoogte van de verplichte afmetingen van de baan en de hoogte van het net. Maar wist u dat u (soms) een bal aan de andere kant van het net mag slaan? Als een bal stuit aan uw kant van het net en zoveel effect heeft dat hij direct weer 'terugschiet' naar de andere kant van het net, is dat de enige keer dat u over het net mag reiken om te proberen de bal te slaan. Klik hier om alle tennisregels te lezen.

Info competitie Junioren

Wat is competitie spelen?
Competitiespelen houdt in dat je samen met een team wedstrijdjes tennis speelt. Deze wedstrijden speel je op je eigen tennispark, maar je wordt ook uitgenodigd op andere verenigingen om ook daar wedstrijden te spelen. Het is erg leuk om wat je oefent tijdens de tennisles, in de praktijk te brengen. Je gaat lekker veel tennissen en je leert ook je clubgenootjes beter kennen.

We hebben op TVO 3 verschillende mogelijkheden om competitie te spelen:
• Regenboog competitie
• Groene competitie
• Regio -en landelijke competitie

Regenboog competitie
Als voorloper op de (officiële KNLTB) competitie hebben we de Regenboogcompetitie op TPO.
Dit is voor alle lagere school kinderen die nog geen officiële competitie gaan spelen maar wel al willen oefenen op het spelen van korte wedstrijdjes, deelname is gratis, je hebt geen KNLTB pas nodig maar je moet wel lid zijn van TPO.

Groene competitie
Afhankelijk van de leeftijd wordt de competitie gespeeld op woensdagmiddag. Je wordt als team ingedeeld in een poule van maximaal 8 teams, hetgeen betekent dat je maximaal 7 speeldagen speelt. Je dient al deze 7 speeldagen beschikbaar te zijn. Speeldata staan op de website vermeld bij de informatie over de competitie. Voor deze competitievorm moet je lid zijn van de KNLTB.

Nog even wat zaken op een rijtje:
• Een team bestaat uit minimaal 4 personen. Liever meer, zodat uitval van spelers kan worden opgevangen.
• Inschrijfgeld bedraagt € 15 euro per teamlid.
• Deze competitie wordt in één categorie gespeeld. Jongens en meisjes spelen door elkaar.
• Deelnemende junioren moeten geboren zijn in 2005, 2004 of 2003 (10 t/m 12 jaar).
• Er kan worden ingeschreven voor Groen 1 (G1, de beteren) of Groen 2 (G2).
• Er worden per competitiewedstrijd 4 enkelspelen gespeeld en 2 dubbels.
• Er wordt gespeeld met Groene ballen.
• Er worden 2 sets gespeeld om 4 gewonnen games (start op 0-0) met een verschil van 2 games (bijv. 4-2, 5-3). Bij een gelijke stand van 4-4 in de set volgt een tiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten). Indien een beslissende 3e set moet worden gespeeld, wordt deze vervangen door een beslissende wedstrijdtiebreak tot 7 punten (met een verschil van 2 punten).
• Het Beslissend Punt Systeem (bij 40-40 winnend punt) wordt toegepast.
• Aanvang: in principe 14.30 uur, maar exacte tijd wordt nog gecommuniceerd.

Regio -en landelijke competitie
Deze competitie is bedoeld voor de middelbare schooljeugd en wordt op vrijdagmiddag of zondag gespeeld. Voor deze competitievorm moet je lid zijn van de KNLTB.

Spelen in teams
De teams voor de voorjaarscompetitie worden samengesteld door de trainers. De indeling is afhankelijk van het tennisniveau en leeftijd, zodat een passend team gemaakt kan worden. Natuurlijk is het recreatief wedstrijd tennis en zullen we met het samenstellen van de teams kijken naar alle redenen om vooral plezier met elkaar te beleven, denk daarbij aan spelen met vriendjes, vriendinnetjes, en/of trainingsmaatjes.

• Een team bestaat uit minimaal 4 kinderen. Dat kunnen 4 meisjes of 4 jongens zijn, maar het mag ook door elkaar.
• Bij een jongens of meisjesteam worden 6 wedstrijden op 1 dag gespeeld: 4 enkels en 2 dubbels.
• Bij een gemengd team worden 5 wedstrijden op 1 dag gespeeld: 2 enkels, 1 dubbel jongens, 1 dubbel meisjes en 1 gemengd.
• Bij de jongste jeugd worden 4 enkels gespeeld, en 2 dubbels gespeeld

Wanneer wordt er gespeeld?
• De speeldagen kan je terug vinden bij het data voorjaar 2016 op de website
• De woensdag is voor de jeugd van 7 t/m 12 jaar (geboortejaar t/m 2003/2004/2005) tussen 14.30 en 17.00 uur.
• De vrijdag is voor de jeugd van 11 tot 17 jaar (geboortejaar vanaf 2003) tussen 16.30 en 18.00 uur.

Hoe werkt het?
Er worden verkorte sets gespeeld tot de 4 (4-2, 5-3), met een verschil van 2 games. Bij een 3e set wordt er alleen een tiebreak gespeeld tot de 7 (met 2 punten verschil).
Indien er op een dag meer dan de helft van de wedstrijden zijn gewonnen door jouw team, ben je die dag winnaar. Op het eind van de competitie worden alle resultaten bij elkaar geteld en volgt er een kampioen van de poule.

Begeleiding
Het is de bedoeling dat het team begeleid wordt door de ouders van de kinderen. Per team wordt er onder de ouders van de kinderen in het team een coördinator gezocht om ervoor te zorgen dat de begeleiding goed verloopt. Deze coördinator regelt de opstelling van het team en maakt een schema voor welke ouder welke speeldag begeleidt. De taken van een begeleider bij de thuiswedstrijden zijn: de gasten ontvangen, eventueel helpen bij de telling, het wedstrijdformulier invullen en daarna thuis de uitslag via de KNLTB site invoeren. Dit lijkt en klinkt misschien allemaal moeilijk en ingewikkeld, maar dat is het zeker niet, als coördinator kunt u ook altijd advies vragen aan één van de trainers.

Voorwaarden
• Om competitie te spelen dient men KNLTB lid te zijn, De jaarlijkse kosten van de KLNTB pas zijn €23,00. Aangesloten opvolgende jaren lid, dan € 18,50 per jaar.
• Lid worden van de KLNTB, klik hier om de KNLTB pas aan te vragen. LET OP: vraag deze pas meteen aan, na inschrijving voor de competitie. Het duurt even voordat de pas beschikbaar is.
• Eenmaal opgegeven dan kunt u zich niet meer zomaar terugtrekken, eventuele kosten die hieraan verbonden zijn zullen voor uw rekening zijn.

Kosten
De kosten voor het spelen van voorjaarscompetitie zijn € 15,00 per persoon. Dit is inclusief elke thuiswedstrijd een consumptie bon, tennisballen en een consumptie voor de begeleider.

Inschrijving
Als u uw kind wil laten meespelen, geeft het dan snel op via het inschrijfformulier. Op het formulier kan ook worden aangegeven met wie uw kind graag in het team wil. Hier proberen we natuurlijk rekening mee te houden bij de indeling van de teams, maar het is onder voorbehoud. Inschrijven voor de Regenboogcompetitie hoeft pas in 2015. Info hierover volgt.

De selectiejeugd wordt automatisch ingedeeld door de trainers.