Tennis Vereniging Oosthout

Historie vereniging TVO
Toen Tennispark Oosthout in 1984 openging werd er direct een grote groep mensen lid die heel graag wilden tennissen op recreatief niveau zonder alle strakke KNLTB verplichtingen. Met het recreatief tennis hoog in het vaandel groeide Oosthout door tot een qua leden aantal volwaardig tennispark maar er miste iets.
Onder de fanatieke leden werden veel wedstrijden gespeeld alleen kon dat niet in competitie verband zoals bij de andere parken omdat er geen verbintenis was met de KNLTB.

Om het voor deze leden van het Tennispark mogelijk te maken om ook in competitie verband te kunnen gaan tennissen en mee te doen aan KNLTB toernooien en bijvoorbeeld hun ranking te verbeteren, is besloten de tennis vereniging Oosthout op te richten en deze aan te sluiten bij de KNLTB. Hierdoor kon iedereen via de vereniging een KNLTB lidmaatschap aan vragen.

Met de parkeigenaar is toen de afspraak gemaakt dat die banen beschikbaar zou stellen voor de competities. Zo is de unieke situatie ontstaan dat we eenTennispark hebben waar men zowel recreatief als in KNLTB competitieverband kan tennissen. Op dit moment zijn er van de 800 parkleden 250 lid van de vereniging en dit aantal is groeiende.

Wat doet de vereniging nu:

  • Aanspreekpunt voor de KNLTB
  • Aanmelden competities
  • Afhandeling registratie en contributie KNLTB
  • Organiseren door KNLTB erkende Opentoernooi in week 35. Gedurende het 10 daagse toernooi wordt het park bezocht door ca. 2.000 mensen en worden er 250 wedstrijden gespeeld door vele tennissers uit de hele regio.

Wat wil de vereniging nog meer gaan doen:

  • Samen met het tennispark (TPO) zorgen dat we betaalbare en toegankelijke tennisactiviteiten kunnen blijven organiseren.
  • Optimaliseren communicatie tussen alle leden TPO/TVO KNLTB en Tennispark. (de website en de nieuwsbrieven)
  • Ondersteuning tennis evenementen en activiteiten.
  • Informatie rondom competitie teams
  • Sponsor mogelijkheden activeren t.b.v. Opentoernooi en diverse tennis nieuwe activiteiten ondersteunen voor zowel de jeugd als volwassenen

Suggesties zijn van harte welkom. Persoonlijk, via een van de bestuursleden of middels een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

FaceBook  Twitter