Lesprogramma Junioren - winter

Lessen junioren winter 2016/2017

Alle lessen worden gegeven op Tennispark Oosthout.

Het aantal kinderen per groep kunt u zelf bepalen. Voor wat betreft de aantallen geldt; hoe minder kinderen er in een groep zitten, des te meer aandacht uw kind krijgt. Dit  resulteert over het algemeen in snellere vooruitgang. Indien wij niet de door u gewenste groepsgrootte kunnen realiseren dan zullen wij contact met u opnemen en u de keuze geven.

De tennislessen worden allen buiten gegeven.

Nieuwe trainingsvorm op Tennispark Oosthout: Junior Flex Tennis Programma

Wat houdt het jr FLEX TENNIS programma in?
Eigenlijk is het niets anders dan trainen op de dagen die jou uitkomen en dat zo vaak als je maar wilt! Alle jeugdleden zijn gekoppeld aan een kleur: Oranje, Groen en Geel. Eea in te delen door de trainers die op hun buurt weer gebruik maken van dezelfde indeling als de tennisbond volgens het World Tour principe (rood, oranje, groen) en de competitie voor kinderen vanaf 11 jaar (geel). Iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag worden de trainingen aangeboden op vaste tijden (zie hiervoor het schema). Kinderen mogen zelf weten hoe vaak ze komen trainen: één, twee, drie of zelfs vier keer per week, zonder dat hiervoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Waarom deze opzet?
We hebben hiervoor gekozen vanwege 2 belangrijke punten.

1. Omdat tennis een moeilijke sport is om onder de knie te krijgen, er moet het gewoon veel gespeeld worden om beter te worden. Wij hebben gemerkt dat veel spelen op jonge leeftijd vaak erg lastig is voor de kids omdat het moeilijk is om onderling afspraken te maken. Wij spelen hier op in door elke dag professionele trainingen te verzorgen waarbij de kinderen elkaar elke dag kunnen ontmoeten en onder onze begeleiding goed kunnen trainen. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zullen wij vaste banen, uren en trainers vrijgehouden waarbij de spelers middels het "ïnloop" principe kunnen meedoen. De trainers doen een gezamelijke warming-up, daarna zullen de kids in groepen worden onderverdeeld. Elke training zal er weer een verdeling op sterkte/leeftijd plaatsvinden. Iedereen kan wekelijks zelf bepalen wanneer en hoeveel keer je komt trainen. De fanatiekelingen kunnen dus bijvoorbeeld drie of vier uur per week trainen zonder dat het programma duurder wordt. Afspraakjes op deze jonge leeftijden zijn dus niet meer nodig, ook wordt het minder erg om een keer een les te missen door bijvoorbeeld slecht weer of een verjaardagspartijtje deze kan immers weer dezelfde week op een andere dag ingehaald worden. De kids zijn altijd welkom op het park en kunnen op de hun aangegeven tijden zonder probleem meedoen aan de trainingen. We verwachten met deze nieuwe opzet dat de kids sneller vooruit zullen gaan waardoor tennis een stuk leuker wordt en blijft!

2.Tennis is in Voorhout een "tweede" sport na voetbal en/of hockey. Deze sporten trainen vaak 2x in de week waardoor het vaak moeilijk is om tennis ernaast te plannen. Met deze trainingsvorm willen wij een flexibele manier van trainen inzetten waarin men zelf kiest wanneer men speelt en dit bijvoorbeeld ook met vriendjes en/of vriendinnetjes kan afstemmen. Wij vinden dit belangrijk om kinderen toch de mogelijkheid te geven zich, naast een teamsport, ook in een individuele sport te bekwamen. Andere voordelen zijn dat kinderen meer bewegen, lekker buiten bezig zijn en de jeugdleden elkaar beter leren kennen.

Vragen

Ben ik verplicht om vaker te komen trainen?
Nee, niemand is verplicht om vaker dan één keer te komen trainen.

Worden de trainingen duurder?
Of je nu één keer of vier keer per week traint, de prijs blijft hetzelfde.

Waarom wordt er niet op woensdag getraind?
Gemerkt is dat de woensdag een weinig populaire trainingsdag is, vanwege kinderfeestjes, voetbaltraining e.d. Tevens willen wij de woensdag (en de vroege vrijdagmiddag) gebruiken voor de allerjongste jeugd om ook deze voor te bereiden zodat ook zij zo snel mogelijk de FLEX trainingen kunnen gaan volgen.

Ben ik verplicht om deze trainingsvorm te volgen of zijn er ook nog de gewone trainingen?
Wij denken dat deze trainingsvorm grote belangstelling zal hebben, natuurlijk is er nog steeds de mogelijkheid om in een eigen samengestelde groep, of prive te blijven trainen. E.e.a. kan natuurlijk ook naast het door ons aangeboden FLEX tennis programma.

Moet ik me afmelden voor een training?
Nee, dat is niet nodig. Wij houden wel een presentielijst bij waarbij ouders aan het eind van het seizoen altijd kunnen zien hoe vaak hun kid(s) geweest is/zijn.

Hoe word ik geïnformeerd als een training niet doorgaat?
Trainingen gaan inprincipe altijd door tenzij het echt onwerkbaar weer is. Voor elke kleur wordt een app groep aangemaakt die alleen gebruikt zal worden voor dringende mededelingen van de trainers.

Worden trainingen ingehaald die niet doorgaan?
Alleen in het geval de trainingen een hele week niet door kunnen gaan, wordt deze week later in het seizoen ingehaald.

Vragen?
Wij kunnen ons best voorstellen dat u vragen heeft. Als er onduidelijkheden zijn neemt u dan contact op met Sacha 06-27271760 Esther 06-51258642 of Rob 06-22969597

Een voorbeeld van een weekschema

Dag

16.00-17.00

17.00-18.00

18.00-19.00

Maandag

Oranje

Groen

Geel

Dinsdag

Oranje

Groen

Geel

Woensdag

Oranje

Groen

Geel

Donderdag

Oranje

Groen

Geel

Vrijdag

Oranje

Groen

Geel

Kosten: Wintertraining 17 weken € 185,00

Inschrijven via inschijfformulier

*Om dit trainingsprogramma een succes te maken zullen we minimaal 80 kinderen in de divers kleuren moeten plaatsen. Er zullen altijd minimaal 2 KNLTB gelicentieerde trainers voor de groep staan. Indien we niet aan het minimaal vereiste leerlingen komen zullen wij, met uw toestemming, terugvallen op ons oude systeem.

4 personen per baan (17 lessen)    € 220,= p/p     (zelf samengestelde groepen)        
     
Privélessen  Privé 2 man op de baan
Privéles (17 lessen 50 minuten) € 880,= p/p € 440,= p/p
Privéles (10 lessen 50 minuten) € 530,= p/p € 265,= p/p
Privéles (17 lessen 25 minuten) € 440,= p/p € 220,= p/p
Privéles(10 lessen 25 minuten) € 270,= p/p € 135,= p/p
  • Balvaardigheid voor alle jeugd vanaf 4 tot 8 jaar uit Voorhout én omstreken.
    Je hoeft hiervoor niet lid te zijn en hebt verder geen verplichtingen.
    De eerste sessie start in oktober 2016, de 2e sessie in februari 2017. Inschrijven kan voor oktober en/of februari.
Kosten inclusief gebruik racket en ballen (6 lessen)    65,= p/p
  • Introductielessen Padel (jeugd t/m 17 jaar)

8 personen (2 banen - 3 lessen 50 minuten)  49,= p/p

Tijdens deze introductie lessen zullen we aandacht besteden aan:
• Spelregels Padel
• Spelen tegen de muur
• Netwerk technieken
• Dubbel taktiek

 


 

Op al onze lessen is het lesreglement van toepassing.
Slechte weersomstandigheid zie lesreglement
1e regenles voor klant 2e inhalen etc. met een maximum van 3 inhaal lessen voor één lesperiode.

Lessen vinden plaats op vooraf gepubliceerde lesdata.
Lessen worden verzorgd door Esther Hoek, Sacha Scheepens en Rob Ubink

Inschrijven van de lessen vóór zondag 28 september 2016, daarna zullen de mogelijkheden beperkt zijn, in verband met de dan al gemaakte indeling!

 

FaceBook  Twitter