Ladder competitie

Tennispark Oosthout staat in de wijde omtrek bekent om haar ladder competities. Gedurende het hele jaar strijden dames-, heren- en gemengd dubbels tegen elkaar om een poule hoger te komen. Het leuke van een goede en groot opgezette ladder is dat u op alle niveaus kunt instromen, dat u zoveel kunt spelen als uzelf wilt, en dat u een hoop andere mensen leert kennen waarmee u ook buiten de ladders om kunt tennissen. Wij hebben 2 ladders, een zomer- (start op of rond 1 april) en een winterladder (start op of rond 1 oktober) waarvoor u uwzelf en uw partner moet inschrijven, hou de site in de gaten voor de nieuwe inschrijfmogelijkheden.

Systeem van de ladder
U speelt gedurende een, van te voren afgesproken, periode, in een poule tegen alle andere koppels/spelers.
Voor een gewonnen wedstrijd krijgt u 4 punten, voor een gelijkspel 3 punten en indien u verloren heeft dan krijgt u 2 punten (speel beloning).

De 2 hoogst geƫindigde koppels van de poule gaan na de periode een poule hoger en de 2 laagst geƫindigde van de poule zakken een poule. Bij gelijke stand gaat diegene die, bij "stijgen", het meeste wedstrijden heeft gespeeld over naar een hogere poule of blijft, in geval van "zakken" gehandhaafd in dezelfde poule.

Spelregels ladder
Alleen voor het enkelspel (alleen zomer) kunt u een baan reserveren op de afschrijflijst. Indien u zeker wilt zijn van een baan dan dient dit minimaal 1 dag voor de desbetreffende partij op de lijst te staan.

  • Afhangen van de baan kan als iedereen aanwezig is.
  • Je speelt zestig minuten op de wekker.
  • Je speelt een verkorte set t/m 5 (Geen verschil van twee games).
  • Uitslagen invullen op de daarvoor bestemde lijsten of met de tijd in de computer.
  • Ook als het niet druk is de uitslag na 60 minuten op de standenlijst noteren.  

Een ladder werkt alleen perfect als ieder zich correct inzet.

  • Wacht niet alleen af totdat u gebeld wordt maar maak ook zelf afspraken.
  • Vul alleen standen in als u daadwerkelijk gespeeld heeft.
  • Voorkom misverstanden en check uw ingevulde stand/uitslag.

Indien u geen jaarlid bent maar het toch leuk zou vinden om mee te doen met onze winterladders. Dan kunt u winterlid worden. (tarieven) Als u het winterladder formulier invult gaan wij ervan uit dat u winterlid wordt. Dit lidmaatschap geeft geen verplichtingen voor volgende jaren.
U hoeft uzelf dus niet af te melden voor het volgende seizoen. Indien u mee laddert gaan wij ervan uit dat u uw lidmaatschapsgeld overmaakt zoals vermeldt onder tarieven e.e.a. natuurlijk o.v.v. uw naam.

Klik hier voor het inschrijfformulier.

FaceBook  Twitter